Κικ Μπόξινγκ (ολυμπιακό άθλημα)

 

Το Kick Boxing είναι ένα δυναμικό, εντυπωσιακό και απαιτητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Πρόκειται για μία πολύ δημοφιλή πολεμική τέχνη. Η οποία ενδείκνυται και για τα δύο φύλα αλλά και για μεγάλο φάσμα ηλικιών και φυσικής κατάστασης.

 

Το Kick boxing (πυγμαχία με λακτίσματα) είναι ένα σύγχρονο μαχητικό άθλημα ευρέως διαδεδομένο στον κόσμο. Τη δεκαετία του ’50 ένας Ιάπωνας αθλητής του καράτε, ο OsamuNoguchi, δέχθηκε επιρροές από το Ταϋλανδέζικο Muay Thai και ξεκίνησε το karateboxing, όπως αρχικά ονομάστηκε το kick boxing. Οι πρώτοι επίσημοι αγώνες Kick boxing έγιναν στην Οσάκα το 1966. Τη δεκαετία του ’70 το άθλημα διαδόθηκε και στην Αμερική. Στην Ελλάδα το Kick boxing έγινε γνωστό τη δεκαετία του ’90. 

 

Η συστηματική προπόνηση με το Kick bοxing επιφέρει αναρίθμητα σωματικά και πνευματικά αποτελέσματα διότι συνδυάζει κίνηση και ένταση, που ενεργοποιεί μεγάλο μέρος των μυών και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Βελτιώνει τον συντονισμό των κινήσεων, την δύναμη, την αντοχή και την ευλυγισία. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και αυξάνει τον αυτοέλεγχο. Βοηθάει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής και του καθημερινού άγχους.Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 10 ετών και θα αναπτύξει την ισορροπία, δυναμική, πειθαρχία και αυτοπεποίθηση. Ο καθένας που θέλει να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση μπορεί να ασχοληθεί και να βρει έναν δυναμικό τρόπο προπόνησης.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ