Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ Η΄ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ Η΄ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

Ένας δάσκαλος με αγάπη και μεράκι για τη δουλειά του θα βρει τρόπους να διδάξει το αντικείμενό του.

Τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούμε στα μεταξύ μας πηγαδάκια ..

Ωστόσο η επιστημονική κατάρτιση στις επιστήμες της αγωγής και στη διδακτική του παρέχει πολύ χρήσιμα επαγγελματικά εργαλεία – που κάνουν εξαιρετικό δάσκαλο κάποιον που ήδη έχει ταλέντο, και επαρκή δάσκαλο κάποιον που δεν έχει το «χάρισμα».

Υπάρχουν χαρακτηριστικά που διακρίνουν έναν δάσκαλο απο τους άλλους ..;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στη λύση αυτού του αινίγματος και στην καλύτερη περίπτωση οι απαντήσεις είναι συγκεχυμένες. Στη συνέχεια παρατίθεται λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά, που μερικά μπορεί να μας είναι γνωστά, αλλά τα περισσότερα δεν γίνονται εύκολα ορατά. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε αυτά που κάνουν τη διαφορά.

1.Η αυτοπεποίθηση του δασκάλου.
2.Οι εμπειρίες της ζωής του
3.Η κατανόηση των κινήτρων του κάθε μαθητή
4.Η Ειλικρίνεια του δασκάλου
5.Η συνεχής προσπάθεια και υπευθυνότητα
6.Η εστίαση σε σημαντικά πράγματα.

7.Η παιγνιώδης ατμόσφαιρα 

‘’ Έλληνες αεί παίδες εστέ ’’, Έλληνες μείνετε παιδιά για πάντα…» , Πλάτων.

 

Τέλος θα ήθελα να γράψω για την σχέση του γονέα με τον δάσκαλο εντελώς επιγραμματικά μιάς και θα αφιερώσω ένα ολοσέλιδο άρθρο για τούτη την σημαντική σχέση που αναπτύσεται και εξελίσεται διαρκώς .

Οι δάσκαλοι είναι σημαντικό να ενημερώνουν τους γονείς με ποιο τρόπο μπορούν να είναι χρήσιμοι και να ζητήσουν τη συνδρομή τους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Να δώσουν την δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται συχνά και τακτικά για τα θέματα της φυσικής αγωγής των παιδιών τους.

Κυρίως όμως οι δάσκαλοι χρειάζεται να κατανοούν τα άγχη και τις ανησυχίες των γονιών σχετικά με την πρόοδο και την εξέλιξη των παιδιών τους.

Η σχέση των γονιών με τους δασκάλους είναι πολύ σημαντική γι’αυτό πρέπει να είναι ισορροπημένη και να στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία και εμπιστοσύνη για το καλό των παιδιών ,

ο Δάσκαλος είναι το έξτρα μέλος σε μία οικογένεια και ώς τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται απο αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

ΚΛΕΙΣΙΜΟ