Εξετάσεις για προαγωγή GUP (έγχρωμες ζώνες) & DAN (μαύρες ζώνες).

Εξετάσεις για προαγωγή GUP (έγχρωμες ζώνες) & DAN (μαύρες ζώνες).

Στον σύλλογο μας διεξάγονται, εξετάσεις για προαγωγή GUP (έγχρωμες ζώνες) και εξετάσεις για προαγωγή DAN (μαύρες ζώνες).

Επίσημος εξεταστής θα είναι ο Δάσκαλος μας Κυριάκος Παρασίδης 7ο DAN W.T.F (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

Όπως σχεδόν όλες οι πολεμικές τέχνες, έτσι και το Tae Kwon Do διαθέτει ζώνες.

-Οσοι μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν εξετάζονται στη διδακτέα ύλη του Tae Kwon Do, έτσι αναγνωρίζεται η αθλητική ικανότητα του αθλητή, το εύρος των τεχνικών γνώσεων και η συνεισφορά του στο άθλημα.

-Ο βαθμός αναγνωρίζεται από το χρώμα της ζώνης, που φορά ο αθλητής στη μέση. Οι δύο τύποι βαθμών είναι τα GUP και τα DAN, (του DAN είναι οι ανώτεροι και επιδεικνύονται με μια χρυσή γραμμή πάνω στη ζώνη).

– Ξεκινώντας, ο αρχάριος μαθητής παραλαμβάνει από τον Δάσκαλο την Λευκή ζώνη (10 Gup).

– Όσο συνεχίζεται η εκμάθηση της πολεμικής τέχνης, ο αθλητής ανεβαίνει επίπεδα στην βαθμίδα των έγχρωμων ζωνών (Gup).

– Η νέα ζώνη αποκτάται μετά από εξετάσεις στις οποίες ο αθλητής εφαρμόζει κυρίως τεχνικές (πούμσε) ενάντια σε φανταστικούς αντιπάλους (τουλ), παρόντος του δασκάλου και άλλων κριτών.
– Ανάλογα με το χρώμα τους, οι ζώνες αντιπροσωπεύουν και ένα διαφορετικό στάδιο στην εκπαίδευση του αθλητή ενώ παράλληλα συμβολίζουν ένα συγκεκριμένο νόημα.

– Κάθε φορά που αλλάζει ζώνη, τα GUP του μειώνονται κατά 1 ώσπου να αποκτήσει 1 GUP στην μισή μαύρη ζώνη. Μόλις πάρει τη μαύρη ζώνη αποκτάει 1 DAN.

– Στη συνέχεια, μπορεί να συνεχίσει την εξάσκηση του αθλήματος δίνοντας εξετάσεις στην Ελληνική ομοσπονδία Tae Kwon Do (ΕΛΟΤ) για να αποκτήσει περισσότερα DAN. Ο αριθμός των DΑΝ αυξάνεται με τον μέγιστο να φτάνει τα 9 DAN .

Αφήστε μια απάντηση

ΚΛΕΙΣΙΜΟ