Καθηγητές ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΤΟΣ

Ο Χρήστος Ζώτος υπήρξε αθλητής του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ) του Α.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ καταγόμενος από το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (γενν. στις 28 Απριλίου 1985). Ήταν ένας από τους σημαντικότερους αθλητές του Ταεκβοντο τόσο για την ομάδα του, όσο και για την Εθνική ομάδα με την οποία αγωνίστηκε. Έλαβε μέρος σε πανελλήνιους αγώνες τα έτη 1997,’98,’99,00,’01,’02,’03 καθώς και σε διεθνείς αγώνες ενώ διέκοψε την αθλητική του καριέρα λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο που συνεβει μετά από τροχαίο ατύχημα . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα η ευγένεια εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων αλλά και η μαχητικότητά που τον διέκρινε στην διεκδίκηση της νίκης. Έχει κερδίσει ασημένιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες, έχει ανέβει 13 φορές συνολικά στο βάθρο των πανελληνίων και διασυλλογικών αγώνων και έχει συμμετοχή με την εθνική ομάδα Ταεκβοντό. Εκτός αγωνιστικών χώρων είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής του ΑΤΕΙ Πειραιά, Κατέχει : Πτυχίο Ναυαγοσώστη , Πτυχίο Α’ Βοηθειών, Πτυχίο προπονητή η Γ κατηγορίας της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, Πτυχίο Προπονητή C της European Taekwondo Union, Πτυχίο Εκπαιδευτή Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας του Τμήματος Ειδικής Εκπαίδευσης Ελληνικής Αστυνομιας ενώ στη συνέχεια ως και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Υπαξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία και στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας όντας προπονητής στην ομάδα Ταεκβοντό Ε.Δ & Σ.Α . Επιτεύγματα ως αθλητής σε επίσημες διοργανώσεις : 2η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στην κατηγορία -73 κιλά. 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων στην κατηγορία -64 κιλά. 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στην κατηγορία -68 κιλά. 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στην κατηγορία -68 κιλά. 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στην κατηγορία -73 κιλά. 1η θέση στο πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων στην κατηγορία -78 κιλά. 4η θέση στην πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιρλανδία στην κατηγορία -67 κιλά. Επιτεύγματα ως προπονητής 2η θέση στο κύπελλο Ελλάδος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ» με την αθλήτρια Μελετία Γιαννίκου και τον Α.Ο. Ρυθμοκίνηση Ασπροπύργου. 2η θέση στο κύπελλο Ελλάδος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ» με την αθλήτρια Στεφανία Βαμβακίδου και τον Α.Ο. Ρυθμοκίνηση Ασπροπύργου. 2η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ελλάδος με την αθλήτρια Μελετία Γιαννίκου και τον Α.Ο. Ρυθμοκίνηση Ασπροπύργου. 2η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ελλάδος με την αθλήτρια Στεφανία Βαμβακίδου και τον Α.Ο. Ρυθμοκίνηση Ασπροπύργου. 1η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ελλάδος με την αθλήτρια Δέσποινα Τερζόγλου και τον Α.Ο. Ρυθμοκίνηση Ασπροπύργου 3η θέση στο κύπελλο Ελλάδος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ» με την αθλήτρια Παναγιώτα Πασχάλη και τον Ο.Φ.Α.Φ.Α. Μεγάρων. 2η θέση στο κύπελλο Ελλάδος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ» με τον αθλητή Κωνσταντίνο Πασχάλη και τον Ο.Φ.Α.Φ.Α. Μεγάρων. 3η θέση στο κύπελλο Ελλάδος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ» με την αθλήτρια Ευτυχία Ορφανού και τον Ο.Φ.Α.Φ.Α. Μεγάρων. 3η Θέση στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τον Αθλητή Γ. Στασινόπουλο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (προϋπηρεσία) : 1. Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ». 2. Joe Weider Κηφισιάς. 3. Joe Weider Κορυδαλλού. 4. Joe Weider Παγκρατίου. 5. Α.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος. 6. Α.Σ. Ηλιούπολης «Άθλος». 7. Γυμναστήριο “PARADISE” Kορυδαλλού. 8. 22ο Δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού. 9. Α.Σ. Ο.Φ.Α.Φ.Α. Μεγάρων. 10. Α.Σ. «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Πετρούπολης. 11. ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ) .

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΩΤΟΥ

Η Αγγελική Ζώτου , ξεκίνησε το Tae Kwon Do το 1995

 • Κάτοχος 2ου Dan
 • Πρωταθλήτρια Ελλάδος
 • Κυπελλούχος Ελλάδος
 • Πολυετή εμπειρία ως βοηθός (προπονητή) σε συλλόγους της Αττικής με διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.
 • Πτυχιούχος της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών.

Δάσκαλός της είναι ο Master Κυριάκος Παρασίδης 6 Dan W.T.F , προπονητής Εθνικής ομάδος , σύμβουλος προπονήσεων στον συλλογό μας.

Κωνσταντίνος Τζαβάρας

Προπονητής
Κάτοχος Μαύρης Ζώνης 1 Dan W.T.F
Πολυετή εμπειρία ως βοηθός (προπονητή) σε συλλόγους με διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ρυθμική Γυμναστική

O A.Σ. «Πανόραμα» είναι ένας από τους ελάχιστους συλλόγους που θα διαθέτει καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής με την ειδικότητα της Ρυθμικής και όλο τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό. Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα από τα ομορφότερα αθλήματα που συνδυάζει το χορό, τη μουσική και τη χρήση οργάνων (μπάλα, σχοινάκι, κορδέλα, στεφάνι, κορίνες) σε απόλυτη αρμονία με γυμναστικές ασκήσεις, που χαρίζουν υγεία, χάρη και ευλυγισία.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Χαριτίνη Ιωάννου

Η Χαριτίνη Ιωάννου είναι γεννημένη στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Φιλιά της Κύπρου. Η πρώτη της επαφή με τη γυμναστική ήταν σε ηλικία 5 ετών, στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, όπου για τρία χρόνια ασχολήθηκε σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Η πορεία της στον πρωταθλητισμό συνέχισε στο άθλημα της ρυθμικής στο σύλλογο Ο.Γ.ΗΡ.Α, όπου για τρία χρόνια έκανε σκληρή και εντατική προσπάθεια για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, καθώς το άθλημα της ρυθμικής είναι τελείως διαφορετικό από την ενόργανη. Η προσπάθεια αυτή είχε αποτέλεσμα την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου και την ανάδειξή της σε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία κορασίδων το 1998 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής (ΡΑΓ). Ακολούθησε η επιλογή της στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων και οι διακρίσεις σε Διεθνές επίπεδο δεν άργησαν να έρθουν.

Συνοπτικά:

 • Χάλκινο μετάλλιο το 1999 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής (ensemble Νεανίδων) στη Βουδαπέστη.
 • Ένα Χάλκινο και δύο Αργυρά μετάλλια το 2001 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής (ensemble Γυναικών) στη Γενεύη.
 • Ένα χρυσό και 2 χάλκινα μετάλλια το 2002 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής (ensemble Γυναικών) στη Νέα Ορλεάνη.
 • Αργυρό μετάλλιο το 2003 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής (ensemble Γυναικών) στη Ριέσα Γερμανίας.
 • Πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Ensemble για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κατακτώντας την 6η, 7η και 8η θέση στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2003 στη Βουδαπέστη.
 • Συμμετοχή στην προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας Ρυθμικής (ensemble) για τους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

 

Βραβεύσεις:

 • Από τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη σε εκδήλωση στο Ο.Α.Κ.Α το 2000.
 • Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο σε εκδήλωση του Π. Σ.ΑΤ το 2002.
 • Από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού στην εκδήλωση «Ήθος και Αθλητοπρέπεια» στην Κύπρο το 2002.

 

Από το 2014 έως και σήμερα ασχολείται με την προπονητική ρυθμικής σε επίπεδο αθλητισμού και πρωταθλητισμού. Συγκεκριμένα:

 • Με το Προαγωνιστικό και το Μαζικό τμήμα του Συλλόγου Δ.Α.Ο Καματερού το 2014-2015 (Cosmogym festival, ΑΕΣΓΑ Έ κατηγορίας).
 • Με το Μαζικό και το Προαγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου Α.Σ. Πανόραμα Πετρούπολης από το 2015 έως και σήμερα (Astro Gym Festival).

 

Εκτός αγωνιστικών χώρων, είναι κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος από το 2010 καθώς έχει φοιτήσει στο τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και είναι κάτοχος του MSc in Nutrition, Physical Activity and Public Health (University of Bristol, U.K.). Επίσης, είναι  μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Σταθοπούλου Πολυξένη

Ειναι γεννημένη στις 9 Φεβρουαρίου του 1996. Από πολύ μικρή ηλικία, μόλις 4 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με τον μαζικό αθλητισμό και την ενόργανη γυμναστική. Στη 2α τάξη του δημοτικού ξεκίνησε πρωταθλητισμό στην ρυθμική γυμναστική, όπου και είχε διακρίσεις από την πρώτη χρονιά που κατέβηκε σε αγώνες, κατακτώντας στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα, χάλκινο μετάλλιο στη μπάλα και το σχοινάκι. Ξεκίνησε ρυθμική γυμναστική στο ΔΑΟ Καματερού και τα υπόλοιπα χρόνια συνέχισε στο σύλλογο του Ν.Ηρακλείου, ΟΓΗΡΑ. Το 2009 επιλέχθηκε για την εθνική ομάδα του ανσάμπλ. Πέρα από τη ρυθμική γυμναστική, έχει ασχοληθεί και με το χορό, αφού έδωσε εξετάσεις στην Εθνική Λυρική Σχολή σαν μπαλαρίνα και φοίτησε εκεί για 2 χρόνια. Σταμάτησε τον αθλητισμό όταν έπρεπε να ασχοληθει με τις σπουδές της. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να σπούδασει νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πέρα από την ρυθμική γυμναστική και το χορό, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά για ένα διάστημα με την ενόργανη αλλά και την ακροβατική γυμναστική. Έχει εργαστεί ως προπονήτρια ψυχοκινητικής αγωγής σε μικρά παιδιά, βοηθός σε γενική και ακροβατική γυμναστική, αλλά και ως χορογράφος σε ομάδα αγωνιστικής ακροβατικής γυμναστικής.

KICK BOXING

Η πολεμική τέχνη του Kick Boxing αποτελεί συνδυασμό δύο αθλημάτων: του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και του ΜΠΟΞ. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πολλά λακτίσματα με τα πόδια και χτυπήματα με τα χέρια. Το Kick Boxing απαιτεί απόλυτη αυτοσυγκέντρωση γιατί πρέπει να συγχρονιστούν τα χέρια με τα πόδια (αλλά και το μυαλό), ενώ η σωστή τεχνική είναι ο βασικότερος παράγοντας επιτυχημένης εξάσκησης. Με το Kick Boxing θα γυμνάσετε πλήρως το σώμα σας και ταυτόχρονα θα αυξήσετε τη μυϊκή σας δύναμη και αντοχή. Σε συνδυασμό με την κυκλική γυμναστική αποτελεί έναν πολύ δυναμικό τρόπο εκγύμνασης για όλο το σώμα, απευθύνεται σε όλους και αποτελεί ένα εφόδιο αυτοάμυνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ